søndag 29. september 2013

Finsk advokat arrestert i Moskva


Den finske advokat, Kari Silvennoinen, ble arrestert når han ankom flyplassen i Moskva 27. september. Russiske myndigheter ga ingen grunn for arrestasjonen. 
Silvennoinen sa at han hadde fløyet til Moskva fra Helsinki for å delta på et forretningsmøte, og at papirene hans var i orden. Silvennoinen tror at årsaken til arrestasjonen er at han har skrevet to bøker, "The Soviet Guilt" og "Soviet War Crimes Against Finland", som er svært kritisk til Sovjetunionens rolle i europeisk historie.

Kari Silvennoinen ble holdt uten mat og vann i 14 timer. Den finske ambassaden klarte å få inn frokost til han rundt kl 10 på lørdag.
Grensemyndighetene ved Moskvas Sheremetyevo Airport informert Mr Silvennoinen russiske samarbeidspartner, Vasily Davydov, at de ville slippe Mr Silvennoinen og eskortere ham på en Aeroflot fly til Helsinki. De insisterte på at Mr Silvennoinen ikke var blitt arrestert. 

Da flyet landet i Helsinki, ble Silvennoinen bedt om å vente til de andre passasjerene hadde gått ut av flyet. Han fikk mistanke om at noe ikke var riktig, og bestemte seg for å forlate flyet med resten av passsjerene. Når han forsøkte å forlate flyet tok de ansatte på Aeroflot å holde han fast, men han greide å rive seg løs.

Han fortalte de finske grensevaktene at han hadde rømt fra Aeroflot flyet og at mannskapet  fremdeles hadde passet hans. Grensevakter gikk inn i flyet og fikk hentet passet. De syns hele hendelsen var "meget spesiell."


Les mer om hendelsen her:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar